Prva stran Novice KMN Krajna IS Večni derbi št. 24
Večni derbi št. 24 PDF natisni E-pošta
Novice - KMN Krajna IS
Petek, 12 April 2013 01:18

Drevi ob 20:00 bo v ŠRC Krajna na sporedu že 24. prvenstveni derbi med KMN Krajna in KMN Mister Baby. V nadaljevanju članka si lahko ogledate postavi in glavne zanimivosti dosedanjih derbijev.

Krajna-Bejbi grb

 

Do današnjega dne je bilo odigranih 23 prvenstvenih derbijev, večina teh seveda v Pomurski ligi malega nogometa. Na teh 23-ih tekmah so petkrat slavili nogometaši iz Gederovec, štirinajstkrat pa današnji domačini iz Krajne. Štiri srečanja so se končala brez zmagovalca.

Najvišja zmaga na derbijih je bila dosežena na zadnjem izmed njih, ki je bil odigran 18. avgusta lani. Takrat je Mister Baby s kar 9:0 razbil in ponižal Krajno, blestela pa sta Damjan ŠERUGA in Patrik BUKOVEC s štirimi, oziroma tremi goli. Tekma z največ goli na eni tekmi seže dlje v zgodovino, saj je bila odigrana 30. maja 2004, ko je Mister Baby na Krajni zmagal s 6:7, enkrat (12. aprila 2008) pa se je derbi končal brez zadetkov.

Čeprav so Bejbaši na zadnjem medsebojnem dvoboju napolnili mrežo Krajne, trenutna lestvica Ravenske lige v vlogo favorita postavlja domačine, ki imajo pet točk prednosti. Goste iz Gederovec že vrsto let krasi izjemna obramba in tako je tudi letos. Toda pozor: v zakup je potrebno vzeti izgubo vratarja Marka KAROLIJA, ki je meni nič, tebi nič, zapustil klub v zimskem prestopnem roku, zato pri gostih enako črvste jesenske obrambe ni pričakovati. Na drugi strani tudi Krajna v obrambi ni od muh, saj je prejela samo štiri zadetke več. Napadalci obeh klubov so približno enako razpoloženi; Bejbaši so dosegli en gol več (44) od Krajnčarjev. 

Kot mnogo derbijev do sedaj, bodo tudi tega na žalost krojili mnogi drugi dejavniki. Že dalj časa je pri domačinih poškodovan Dejan GRAH, Kristjan BRATKOVIČ in Sandi MAJC pa bosta skušala predčasno pobegniti iz krempljev svojih služb. Pri gostih bo zaradi enakih razlogov manjkal Davorin CIZ, mogoče tudi Denis BRATKOVIČ. V obrambi ne bo Dejana KRPIČA in Filipa PAVLINJEKA, že kar nekaj časa ni niti poškodovanega Nika ŠKODNIKA, novemu trenerju pa se bo v Avstriji na treningu dokazoval Denis KUTOŠ.

Pri najboljših strelcih na derbijih moramo upoštevati, da manjkajo strelci devetih golov za Krajno, saj nam ti še vedno niso znani. Po doslej zbranih in znanih podatkih je najboljši strelec na prvenstvenih derbijih Boštjan PEVEC, ki je mrežo zatresel kar štirinajstkrat; desetkrat v dresu "Bejbašov" in štirikrat v dresu Krajne. Na drugem mestu je Boštjan ŠEBJANIČ, ki je dosegel štiri manj, seveda vseh deset v dresu Krajne, prvo trojico pa z devetimi zadetki zaokrožuje Thomas ŠKODNIK (Krajna).

Poleg Pevca se je doslej v dresu obeh ekip med strelce uspelo vpisati samo še Mitji STOJISAVLJEVIČU, Denisu BRATKOVIČU in Alešu KOSU, čeprav je poleg njih za obe ekipi že nastopilo kar nekaj igralcev.

Obsežnejšo statistiko si lahko pogledate na našem forumu in sicer tukaj, mi pa si za konec poglejmo akterje srečanja, na katerem bo pravico delil Štefan BARANJA, ki je, ko je zadnjič delil pravico na derbiju, obema ekipama skupaj pokazal kar deset (10!) kartonov.

 

KMN KRAJNA
KMN MISTER BABY
. .
1 - Aleš HARI 1 - Jože GOMBOC
3 - Žan RUKAV 2 - Patrik BUKOVEC
4 - Simon DETELLBACH 3 - Janez VREČIČ
6 - Davorin PELCL 6 - Mitja STOJISAVLJEVIČ
8 - Boštjan PEVEC 7 - Denis BRATKOVIČ
9 - Uroš OČEK 8 - Aleš LEBAR
10 - Kristjan BRATKOVIČ 10 - Silvo PAJŽLAR
11 - Aleš KOS 13 - Jože VREČIČ
12 - Tilen MATIŠ 15 - Damjan ŠERUGA
13 - Boštjan ŠEBJANIČ  
14 - Mitja BERTALANIČ  
15 - Thomas ŠKODNIK  
16 - Aljoša ŠEBJANIČ  
17 - Tomaž POLDAUF   
 
 
Trener: Jožef RATNIK Trener: Jožef GOMBOC

 

Današnji derbi pa bo popestrila še ena noviteta. KMN Krajna ima namreč kot prva ekipa Ravenske lige svojo himno, ki jo bodo kot po naročilu prvič zavrteli prav danes.

 

NAJ ŽIVI DERBI!

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 5 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Ka ste vij s Hazbekistana?" - lenč

Zadnje objave na forumu