Prva stran Novice KMN Krajna IS Krajna - Mister Baby, 25. epizoda
Krajna - Mister Baby, 25. epizoda PDF natisni E-pošta
Sobota, 02 November 2013 12:08

Danes ob 18:00 nas v ŠRC Krajna čaka obračun med KMN Krajna in KMN Mister Baby. Največji derbi v Ravenski ligi, ki ima že dolgo brado in burno zgodovino z različnimi incidenti in epskimi tekmami, bo na sporedu že 25., če upoštevamo samo prvenstvene tekme. 

KMN Krajna-KMN Mister Baby

 

Do današnjega dne je bilo odigranih 24 prvenstvenih derbijev, večina teh seveda v Pomurski ligi malega nogometa. Na teh 24-ih tekmah so petkrat slavili nogometaši iz Gederovec, petnajstkrat pa današnji domačini iz Krajne. Štiri srečanja so se končala brez zmagovalca.

Najvišja zmaga na derbijih je bila dosežena na predzadnjem izmed njih, ki je bil odigran 18. avgusta 2012. Takrat je Mister Baby s kar 9:0 razbil Krajno. Tekma z največ goli na eni tekmi seže dlje v zgodovino, saj je bila odigrana 30. maja 2004, ko je Mister Baby na Krajni zmagal s 6:7, enkrat (12. aprila 2008) pa se je derbi končal brez zadetkov.

Zadnji derbi so dobili današnji domačini, 12. aprila je bilo 4:3, trenutna lestvica Ravenske lige pa v vlogo favorita postavlja goste, ki imajo kar dvanajst točk prednosti. Goste iz Gederovec že vrsto let krasi izjemna obramba in tako je tudi letos. Na drugi strani je letošnja obramba "severnjakov" v nasprotju s preteklimi leti kot švicarski sir, saj je prejela kar 54 golov, kar jo postavlja na tretje najslabše mesto med vsemi ekipami Ravenske lige. Tudi napadalci Mister Babyja so letos veliko uspešnejši kot Krajnčki, saj so zabili 13 golov več. Kljub temu bodo gostje morali biti izjemno pazljivi, saj je Krajna vseh sedem letošnjih točk osvojila na domačem igrišču. In če k temu prištejemo še, da na derbijih lestvica in statistika ne igrata prav posebne vloge, potem... 

Kot veliko derbijev do sedaj, bodo tudi tega na žalost krojili mnogi drugi dejavniki. Že dlje časa je pri domačinih poškodovan Dejan GRAH, ki pa je na zadnji tekmi le zaigral, tako da bo verjetno tudi danes. Kristjan BRATKOVIČ bo po naših informacijah znova odsoten zaradi službe, Aleš KOS pa ima družinske obveznosti. Že dlje časa zaradi sporov ne igrajo Davorin PELCL, Aljoša ŠEBJANIČ in Uroš OČEK, Boštjan ŠEBJANIČ pa je po še eni neumnosti več v svoji bogati karieri mandatno kaznovan. Pri gostih večjih težav po dolgem času za spremembo ni. Niko ŠKODNIK in Silvo PAJŽLAR sta odsotna že dlje časa, za Janija VREČIČA pa je jesenski del sezone že končan, tako da bo ekipi tokrat pomagal samo pri šanku.

Pri najboljših strelcih na derbijih moramo upoštevati, da manjkajo strelci devetih golov za Krajno, saj nam ti še vedno niso znani. Po doslej zbranih in znanih podatkih je najboljši strelec na prvenstvenih derbijih Boštjan PEVEC, ki je mrežo zatresel kar šestnajstkrat; desetkrat v dresu "Bejbašov" in šestkrat v dresu Krajne. Na drugem mestu je Boštjan ŠEBJANIČ, ki je vseh enajst golov dosegel v dresu Krajne, prvo trojico pa z devetimi zadetki zaokrožuje Thomas ŠKODNIK (Krajna).

Poleg Pevca se je doslej v dresu obeh ekip med strelce uspelo vpisati samo še Mitji STOJISAVLJEVIČU, Denisu BRATKOVIČU in Alešu KOSU, čeprav je poleg njih za obe ekipi že nastopilo kar nekaj igralcev.

Obsežnejšo statistiko si lahko pogledate na našem forumu in sicer tukaj, mi pa si za konec poglejmo akterje srečanja, na katerem bo pravico delil eden in edini Igor GOMBOC.

 

KRAJNA MISTER BABY
   
1 - Tilen MATIŠ 1 - Andrej LEJKO
2 - Alen BERTALANIČ 2 - Patrik BUKOVEC
4 - Simon DETELLBACH      4 - Dejan KRPIČ
5 - Sandi MAJC 5 - Filip PAVLINJEK
7 - Dejan GRAH 6 - Mitja STOJISAVLJEVIČ
8 - Boštjan PEVEC 7 - Denis BRATKOVIČ
9 - Blaž BERTALANIČ 8 - Aleš LEBAR
12 - Aleš HARI 12 - Matej SLATINŠEK
14 - Mitja BERTALANIČ 13 - Jože VREČIČ
17 - Tomaž POLDAUF 14 - Mitja BALAŽIC
  15 - Damjan ŠERUGA
   
Trener: Jožef RATNIK Trener: Bojan PRŠA

 

Vabljeni in... NAJ ŽIVI DERBI!

 

Trač

Zadnje sporočilo: 10 let, 7 mesecev nazaj
  • MiChO : MIS - TER - BA - BY !!! :P
  • Sodišinčar : Kak ste?
  • MiChO : Vse najboukše za dan mladosti!
  • MiChO : te napovedovali?
  • LAjCi : ka pa jasnovidec za ravensko?
  • MiChO : fčasi
  • MiChO : :)
  • MiChO : u jebem ti
  • KURSK : ka se čaka?
  • KURSK : nega parov

Samo registrirani uporabniki lahko pošiljajo sporočila

Nore izjave

"Zaj pa tak: ali se sposvadimo, ali te pa prijavimo!" - Drejč

Zadnje objave na forumu